GI EN BREVÅPNER VED BEDRIFTSBESØK I UTLANDET

Snertemosverdet utformet som en brevåpner i tinn som besøksgave når du skal til en utenlandsk bedrift er en typisk norsk gave vi har solgt mye av opp gjennom tidene. 

Jeg tenkte da at det kunne være interessant å vite litt mer om sverdet og dets opprinnelse. Wikipedia har en fin artikkel om dette: 
Snartemosverdet er en del av Snartemofunnene fra gården Snartemo i Hægebostad i Vest-AgderSverdet er fra folkevandringstiden og ble funnet høsten 1933. Richard og Olav Kjellingland var i ferd med å bryte ny åkerjord da det under en stor steinhelle ble funnet et hulrom. Under steinhellen var en stasgrav fra tidlig på 500-tallet med et sverd som senere ble kjent som Snartemosverdet.


Hele funnet inkluderer blant annet et komplett våpensett, et sølvbeslått glassbeger, bronsekjele, en gullring, en skålvekt av bronse, tre vektlodd av bly, sjeldne mønstrede tekstiler, bjørneklør og sverdet. Sverdet har vevd bandolær prydet med hakekors og funnet vekker internasjonal oppsikt i samtiden og er omtalt som «det vakreste folkevandringstids gravfunn der til denne dag er gravet frem av norsk jord.

Her er utgaven av sverdet produsert i tinn, og utformet som en brevåpner. En flott gave å gi dine forretningsforbindelser i/-eller fra utlandet - eller kanskje til en av firmaets jubilanter? Du kan handle det hos oss i Jubilum i vår nettbutikk HER.

MEN OBS: Gjør deg kjent med lokale skikker i det landet mottageren kommer fra slik at du er sikret at gaven blir vellykket.