ÅRETS FARGE FRA PANTONE

Farger er alltid like spennende! Og nå har Pantone kåret årets farge 2018.



https://www.pejgruppen.com/pantone-color-of-the-year-2018/ 
"
Det verdenskendte farvesystem Pantone, som ejes af X-Rite i Carlstadt i USA, har netop offentliggjort årets Pantone-farve 2018:

Pantone 18-3838 Ultra Violet

Den skarpe lilla farve er dramatisk, provokerende og tankevækkende og kommunikerer originalitet, opfindsomhed og visionær tænkning.
“Vi lever i en tid, der kræver opfindsomhed og fantasi. Det er denne slags kreativ inspiration, der ligger i Pantone 18-3838 Ultra Violet, en blå-baseret lilla, der bringer vores opmærksomhed og potentiale til et højere niveau,”
udtaler Leatrice Eiseman, adm. direktør for Pantone Color Institute, i en pressemeddelelse.
18-3838-Ultra-VioletStærke lilla nuancer har længe været et symbol på modkultur, det ukonventionelle og kunstnerisk frihed. Ikoner som Prince, David Bowie og Jimi Hendrix bragte nuancer af ultraviolet frem i den vestlige popkultur som deres personlige udtryk for individualitet. PANTONE 18-3838 Ultra Violet symboliserer derfor eksperimentering og grænsesøgning.
Ifølge Laurie Pressman, Vice President for Pantone Color Institute, er Årets Pantone-farve kommet til at betyde mere, end hvad der ’trender’ i øjeblikket, og skal i stedte opfattes som en afspejling af, hvad der er brug for i vores verden i dag.
”Årets farve er et øjebliksbillede på tiden, der giver strategisk retning for trend- og designverdenen,”
siger Laurie Pressman.