GAVEREGLER I UTLANDET


I foretningslivet kan gaver være en måte å vise respekt, takknemlighet, respekt og godvilje på.  
Olympic Passion - Pannebånd fra Dale fabrikker

Våre forslag til gaver med norsk karakter for å gi til utenlandske forbindelser er drikkehorn i tinn eller ben fra Haugrud, ostehøvel fra Haugrud, genser eller lue fra Dale, pledd fra Røros, Brusletto kniver, porselen fra Magnor, gavebøker om Norge og norsk natur, bunadssølv m.v. 

Send oss en forespørsel om du ønsker tips og gode tilbud HER.


 Vi setter opp bedriftens gaveprogram med et utvalg gaveartikler i de forskjellige prisklasser slik at dine ansatte enkelt kan velge ut hvilken gave(-r) de kan ta med seg på sine forretningsbesøk. LES MER
Olympic Passion: OL genser produsert av Dale Fabrikker


For å vite at gaven er vellykket er det avgjørende å gjøre noen forundersøkelser:

-Lær om tabuer, overtro og religiøse hensyn. Hvis du gir en gave som er upassende forteller det mottakeren at du tenker mest på deg selv. 
-Hold fokus på gavemottakeren og finn ut hva de kan tenkes å like. Prøv å forstå kulturen.
-Ta gjerne med noe fra Norge som har en kobling til det landet du besøker.
-I Europa er det ikke passende å gi en gave ved første møte. I Asia er det vanligvis motsatt. Gjør hva vertene sier men ha samtidig en gave i bakhånd.
-Velykkede gaver kan uansett være noe elegant og enkelt. En stor praktbok med bilder, sjokolade, visittkortholdere eller penner med personlig inngravering. 
-Overrekkelsen er viktig. I Japan overrekker du gaver med begge hendene, i Egypt og Israel skal du motta gaver med høyre hånd.
-Du skal ikke gi en gave av lik verdi eller status til for eksempel både direktøren og assistenen.

Det er lett å gjøre en feil. Uansett kan det rettes opp med en unnskyldning og gjerne fortelle historien bak gaven, selve tanken eller meningen bak den. 

Les deg opp på kulturen og gjør forundersøkelser så skal du se at gaven sammen med din personlighet gjør at møtet blir vellykket.

Utdrag av en artikkel skrevet av: Judi Lemke