BARISTA I HJEMMET?
Foto: theodyssyline |
Kombinasjonen
kaffebønner, kverningsgrad og metode gir stadig nye smaker og favoritter. Og
ikke glem antall gram kaffe per liter vann. Og om du ønsker melk i kaffen, kald,
varm eller steamet gir dette totalt forskjellige –og kanskje helt nye smaker.
Foto: Breville |
Nå
er det ikke lenger bare å kverne de bønnene du har, i den gamle kvernen som
henger på veggen og helle dem i kaffelars` og henge den over bålet. Nei skal du
være en skikkelig feinsmecker så gjelder det å ta et Barista kurs. Gjerne for
viderekommende. Der kan du perfeksjonere ditt håndtverk og bli bedre i latte
art.
Foto: Studenttorget |
Og du lære mer om ekstrahering, refraktometere, cupping og om finjustering av
bryggeparametrene. Iflg Norsk
Kaffeinformasjon så drikker hver nordmann i snitt 160 liter kaffe i løpet av et
år. Og vridningen menes å helle over til kvaliteteskaffe som serveres på
kaffebarene. Og kanskje hjemme hos deg selv, etterhvert?