BARISTA I HJEMMET?

Foto: theodyssyline
Kombinasjonen kaffebønner, kverningsgrad og metode gir stadig nye smaker og favoritter. Og ikke glem antall gram kaffe per liter vann. Og om du ønsker melk i kaffen, kald, varm eller steamet gir dette totalt forskjellige –og kanskje helt nye smaker.
Foto: Breville


Nå er det ikke lenger bare å kverne de bønnene du har, i den gamle kvernen som henger på veggen og helle dem i kaffelars` og henge den over bålet. Nei skal du være en skikkelig feinsmecker så gjelder det å ta et Barista kurs. Gjerne for viderekommende. Der kan du perfeksjonere ditt håndtverk og bli bedre i latte art. 
Foto: Studenttorget



Og du lære mer om ekstrahering, refraktometere, cupping og om finjustering av bryggeparametrene.  Iflg Norsk Kaffeinformasjon så drikker hver nordmann i snitt 160 liter kaffe i løpet av et år. Og vridningen menes å helle over til kvaliteteskaffe som serveres på kaffebarene. Og kanskje hjemme hos deg selv, etterhvert?